SNĪPULĪŠA CUKURCEPUMI

SNĪPULĪŠA CUKURCEPUMI

GATAVO LAURA VINOGRADOVA

"SNĪPULĪTIS NO SNĪPUĻCIEMA"

hash
Deserts
Virtuve fons

“Snīpulītis ierāpās tētim klēpī un vēroja, kā māmiņa no cepeškrāsns izņem kūpošus un smaržīgus cukurcepumus. Viņa nolika tos pie atvērta loga, lai smarža lido pa visu Snīpuļciemu. Kad cukurcepumi bija atdzisuši, māmiņa uzvārīja dažādu zālīšu tēju.
Es zinu, kas ir brīvdienas! – kozdams cepumā, Snīpulītis teica. – Brīvdienas ir Cepumu dienas!
Māmiņa ar tēti saskatījās, pasmaidīja, un tētis noglāstīja Snīpulīša galvu.
Jā, dēliņ, tev taisnība, brīvdienas ir Cepumu dienas!”
/fragments no Lauras Vinogradovas grāmatas “Snīpulītis no Snīpuļciema”/

Laura Vinogradova ir rakstniece, bērnu un pieaugušo grāmatu autore. Viņas grāmatā “Snīpulītis no Snīpuļciema” mazais Snīpulītis kopā ar māmiņu un tēti cep cukurcepumus. Šoreiz cepumus gatavosim kopā ar grāmatas autori!

SASTĀVDAĻAS:

  • 100 g cukura;
  • 250 g miltu;
  • ½ glāze silta piena;
  • 100 g izkausēta sviesta;
  • 2 olas;
  • 1 tējkaroti cepamā pulvera;
  • cepumu formiņas.

PAGATAVOŠANA:

40-60 min.

Sakuļ olas un cukuru, pielej pienu un izkausētu sviestu, sakuļ vēlreiz.
Pievieno miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri - samīca mīklu.

Mīklā izspiež cepumu formas, liek krāsnī un cep 200 C aptuveni 15 minūtes.
Cepumi būs mīksti, ne pārāk saldi - ja garšo saldāki, pievienojiet vairāk cukura!

Lai labi garšo!

1

Sakuļ olas un cukuru.
2

Pienā izkausē sviestu un pievieno sakultajām olām ar cukuru - visu kopā sakuļ vēlreiz.
3

Pievieno miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri.
4

Samīca mīklu.
5

Mīklu izrullē un izspiež formas. Cepumus liek cepties 200C sakarsētā krāsnī aptuveni 15 min.
6

Cepumus ņem ārā no krāsns, kad tie kļuvuši zeltaini brūni. Tie būs mīksti, ne pārāk saldi. Baudiet kopā ar tēju! Lai labi garšo!