Rabarberu rausis

Rabarberu rausis

"Ra, ra - rabarbers."

hash
Deserts
Virtuve fons

Vai zināji, ka rabarberi ir vieni no pirmajiem augiem, kas pēc ziemas sezonas izaug dārzā? Tie satur daudz un dažādus vitamīnus, un ir noderīgi cilvēka organismam, tāpēc šoreiz mēs piedāvāsim pagatavot Rabarberu rausi. To gatavos Liena un Dārta.

 

Lienas mīļākā dziesma bērnībā bija “Rabarbers ar platām ausīm”. Gatavojot rausi, vari noklausīties Ances Krauzes un viņas meitas Elzas iedziedāto dziesmu, kuras mūzikas autors ir Ungars Savickis un dzejas autors –Imants Lasmanis.

Dziesmu vari noklausīties šeit.

Bet tagad ķeramies klāt gatavošanai!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1–1,5 kg rabarberu;
  • 2 glāzes miltu;
  • 4 olas;
  • 1,5 glāzes cukura;
  • 4 ĒK skāba krējuma;
  • 1 TK cepamā pulvera;
  • kubiciņš sviesta kūkas formas iesmērēšanai.

PAGATAVOŠANA:

45 min.

Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu liek bļodā un sajauc ar mikseri viendabīgā masā.

Tad nomizo rabarberus un sagriež tos kubiciņos.

Kūkas formu iesmērē ar sviestu. Saber rabarberus formā apmēram 4–5 cm biezumā un pārlej ar mīklu. Ja rabarberi nav pilnībā noklāti, nekas – tiem nav jābūt pilnīgi zem mīklas.

Formu liek cepeškrāsnī un cep 180–200 grādu temperatūrā, līdz mīkla kļūst smuki brūna (apmēram 30–35 min.).

Ar kociņu pārbauda gatavības pakāpi – ja pie tā nepieķeras mīkla, var ņemt laukā no cepeškrāsns.

Kad kūka gatava, sagriež to gabaliņos un pacienā draugus, radus!
Lai labi garšo!

1

Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu liek bļodā un sajauc ar mikseri viendabīgā masā.
2

Kūkas formu iesmērē ar sviestu.
3

Nomizo rabarberus. Sagriež tos kubiciņos un saber formā apmēram 4–5 cm biezumā.
4

Rabarberus formā pārlej ar mīklu. Ja rabarberi atsedzas, nekas – tiem nav jābūt pilnīgi zem mīklas.
5

Liek cepeškrāsnī un cep 180–200 grādu temperatūrā, līdz mīkla kļūst brūna (apmēram 30–35 min.). Ar kociņu pārbauda gatavības pakāpi – ja pie tā nepieķeras mīkla, var ņemt laukā no cepeškrāsns.
6

Kad kūka gatava, sagriež to gabaliņos un pacienā draugus, radus!