Omes svētdienas pankūkas
Gatavo veselīgi
Ziemas laikā biežāk gribas nesteidzīgi pavadīt laiku mājās, ieritināties segās un apēst kaut ko garšīgu. Lielisks veids, kā sasildīties un iepriecināt sevi un savus mīļos, ir, izcepot pankūkas. Šoreiz piedāvājam pankūkas pagatavot veselīgākā veidā bez pievienota cukura, bet ar banāniem un auzu miltiem.
Lasi Annas Rancānes dzejoli un gatavo kopā ar mums!
Vai tava valoda arī garšo pēc omes svētdienas pankūkām?
Foto: Elīna Kursīte
SASTĀVDAĻAS:
- 4 banāni;
- 4 olas;
- 5-6 ēdamkarotes auzu miltu;
- eļļa pannas ieeļļošanai;
- šķipsniņa kanēļa.
PAGATAVOŠANA:
15–20 min.
Skaties tālāk pa soļiem!
1
Sagatavo visu nepieciešamo pankūku mīklas pagatavošanai.
2
Bļodā liek četrus gatavus banānus, sablendē tos.
3
Tad pievieno četras olas un sablendē kopā ar banāniem.
4
Pamazām pievieno auzu miltus vai kādus citus veselīgos miltus, kā arī kanēli. Visu samaisa.
5
Uzkarsē pannu un uzlej nedaudz eļļas. Veido nelielas pankūciņas un apcep no abām pusēm.
6
Pankūkas kārto uz šķīvīša un pievieno kādu no saviem mīļākajiem ievārījumiem. Lai garšīgi!