Ogu mājiņas

Ogu mājiņas

Iedvesma no literatūras

hash
Deserts
Virtuve fons

Vasaras brīvlaikā ir patīkami atpūsties, ienirstot grāmatu pasaulē. Tā ne tikai paver citu skatpunktu, bet arī iedvesmo.

Ingunas Cepītes un Jura Zvirgzdiņa grāmatas “No Rīgas līdz Rīgai. Tobiass un Tama lielajā Eiropas bibliotēku ceļojumā” vienā no nodaļām stāsta varoņi purvā lasa lācenes, no kurām var uzvārīt gardu ievārījumu vai iekļaut kāda deserta sastāvā. 

Šoreiz mūsu mājas virtuvē taps kūciņu mājiņas, izmantojot ogas. Tās var pagatavot ne tikai ar lācenēm, bet arī ar citām ogām, kas labāk garšo vai arī aug tuvējā dārzā vai mežā. Dodies pēc savām mīļākajām ogām un pagatavo gardās kūciņas kopā ar mums!

 

 

Foto: Elīna Kursīte

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 g biezpiens;
  • ~ 200 g mellenes vai citas ogas (var izmantot pašu lasītas vai nopirktas, vai saldētas);
  • 200 ml saldais krējums;
  • ~ 4 paciņas cepumi “Selga”;
  • ~ 50 g tumšā šokolāde;
  • 3–4 ēdamkarotes cukurs.

PAGATAVOŠANA:

20–30 min.

Skaties tālāk pa soļiem.

1

Bļodā liek biezpienu, kuram pievieno cukuru pēc garšas, un kārtīgi samīca viendabīgā masā.
2

Pievieno mellenes, kuras saspaida un iemaisa biezpiena masā tā, lai tā iekrāsotos violetā krāsā.
3

Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, pievienojot nedaudz cukura.
4

Saputoto krējumu pievieno biezpiena masai un kārtīgi samaisa visu kopā.
5

Uz plīts izkausē tumšo šokolādi.
6

Ņem divus cepumus, savieno to malas kopā un liek pildījumu iekšā. Trešo cepumu liek galā tā, lai izveidotos trijstūra formas mājiņa. Nolīdzina malas.
7

Pāri cepumu mājiņai lej izkausēto šokolādi. Un tad kūciņas uz pāris stundām liek ledusskapī.
8

Deserts gatavs. Lai gardi!