…kūst uz mēles karameles…
Ziemassvētku laiks smaržo pēc piparkūkām un mandarīniem, līdzās ir arī grauzdēta cukura un konfekšu smarža. Svētku sajūtu mums rada ne tikai smaržas, bet arī dziesmas! Dzejniekam Pēteram Brūverim ir dzejolis “Ziemassvētku dziesmiņa”, vairāk gan pazīstam ar nosaukumu “Karameles”, kuru komponists Aigars Voitišķis pārvērtis mīļā dziesmā. Dziesmu klausies šeit.
Dziesma pamudināja pagatavot vienkāršu našķi – karameli uz kociņa.
Konfektes izgatavošana ir vienkārša, bet jābūt ļoti uzmanīgam, jo cukuru vāra un tas ir ļoti karsts.
Pēc cukura karsēšanas katliņš ir ļoti “cukurīgs”, lai pielipušo (piedegušo) cukuru dabūtu no katliņa ārā, tajā ielej ūdeni un pieber sāli (vismaz ēdamkaroti) un vāra – cukurs atdalīsies no trauka, un katliņš būs tīrs.
NEPIECIEŠAMS:
- ~ 100g (~ puskrūze) cukurs;
- 2 ēdamkarotes ūdens
- ~ ēdamkarote citrona sula;
- kociņi;
- cukura pērlītes un dekori.
IZGATAVOŠANA:
Pagatavošanas soļus skaties zemāk.