Burtiņu zupa
Kārļa Vērdiņa dzejoļa iedvesmota
Ne tikai gadalaikam piemērots apģērbs, bet arī maltīte ir viens no veidiem, kā sasildīties vēsajā rudenī. Tāpēc šoreiz piedāvājam kopā pagatavot gardu un veselīgu zupu, kuras receptes iedvesmas avots ir Kārļa Vērdiņa dzejolis “Burtiņu zupa”.
Lasi dzejoli un gatavo zupu! Lai gardi un silti!
Burtiņu zupa
es peldēju burtiņu zupā starp burtiem mīkstiem un baltiem man ļoti gribējās nogaršot vai skābi tie ir vai saldi es apēdu garumzīmi no Ā un nograuzu kāsīti Š tad nolaidos šķīvja dibenā kur saaudzis burtu mežs man iekavas ieķērās matos aiz apkakles komati līda M burtiņš uz tievām kājiņām lēca ka šļakatas šķīda dažs burts bija sāļš bet cits bija sūrs vēl citi — trausli un asi es peldēju burtiņu jūrā un pamazām sāku lasīt es lasīju: BUĻ es lasīju: ŅAM es burtiņus mutē bēru tā nu pa vienam burtiņam šķīvi es sausu dzēru pēdējo apēdu burtiņu Ž mans šķīvis ir gluds un tīrs tā dibenā uzzīmēts lācītis viņš skaita: 1 2 3
Pastāsti arī mums, kā tev patika šī recepte un ar ko kopā to gatavoji! Raksti: augsimmuzeja@rmm.lv!
Kad zupa apēsta, palīdzi atrast pazudušos vārdus burtu jūklī.
SASTĀVDAĻAS:
- 2 l ūdens;
- buljona kubiņi;
- sīpols;
- 3 burkāni;
- burtiņu makaroni;
- zaļie zirnīši;
- garšvielas pēc izvēles (melnie pipari, sāls, lauru lapa utt.);
- eļļa;
- zaļumi.
PAGATAVOŠANA:
1. Nomizo burkānus un sīpolu, sarīvē burkānus un sagriez sīpolu.
2. Uz uzkarsētas pannas lej eļļu, uzber sīpolus un ik pa brīdim apmaisa.
3. Kad sīpoli palikuši caurspīdīgi, pievieno burkānus un cep, līdz tie kļūst zeltaini.
4. Katlā ielej ūdeni un liek uz plīts vārīties. Kad ūdens sācis vārīties, pievieno buljona kubiņu un samaisa.
5. Katlā ber saceptos sīpolus un burkānus.
6. Pievieno garšvielas.
7. Pēc piecām minūtēm pievieno burtiņu makaronus un vāra tik ilgi, cik norādīts uz makaronu iepakojuma.
8. Kad makaroni ir jau gandrīz mīksti, katlā ber zaļos zirnīšus.
9. Pievieno zaļumus.
10. Lai labi garšo!