Billes sviestmaizes

Billes sviestmaizes

hash
Uzkodas
Virtuve fons

“Galvenais, ka Bille zināja, - Leiputrija ir. Pērn kādu svētdienu viņi gāja zaļumos, laukā pa Deglava ielu, pāri dzelzceļam un taisni uz priekšu, kur aiz dārziņiem mājas vairs tikai paretam un sākās pļavas un meži. Vienā tādā meža klajumiņā viņi ēda sviestmaizes un dzēra līdzpaņemto liepziedu tēju. Papucis un mammucis izklāja segu un sauļojās.”*

Šoreiz gatavot “Augsim muzejā!” virtuvē mūs iedvesmoja rakstnieces Vizmas Belševicas grāmatā “Bille” aprakstītā aina. Kā Tu domā, ar kādām sviestmaizēm piknikā mielojās Billes ģimene? Mēs pagatavojām trīs veidu sviestmaizes.

Ja vēlies ceļot laikā, salīdzināt savu un mazās Billes bērnību un iejusties 1930. gadu Grīziņkalna atmosfērā, ko grāmatās aprakstījusi Vizma Belševica, aicinām piedalīties Rakstniecības un mūzikas muzeja literārajā pastaigā “Billes Rīga”. Vairāk lasi šeit.

*Vizma Belševica. Bille. Rīga: Jumava, 1995, 66. lpp.

1

Siermaize

Ņem divas maizes šķēles. Vienai šķēlei uzsmērē kausēto vai svaigo sieru, virsū uzliec zaļo salātlapu, tomātu ripiņas, siera šķēli un otru maizes šķēli.
2

Desu maize

Ņem divas maizes šķēles. Vienai šķēlei uzsmērē kausēto vai svaigo sieru, virsū uzliec desas šķēles, sagrieztu gurķi, dilles, lociņus un otru maizes šķēli.
3

Maize ar daudz sastāvdaļām

Ņem divas maizes šķēles. Vienai šķēlei uzsmērē kausēto vai svaigo sieru, virsū uzliec šķiņķi, sieru, salātlapu un otru maizes šķēli.
4

Tu esi gatavs piknikam!