Bezē cepumu deserts “Vasaras deja”

Bezē cepumu deserts “Vasaras deja”

Pavlovas kūkas iedvesma

hash
Deserts
Virtuve fons

Vasarai piestāv ātri un viegli pagatavojami saldie ēdieni. Ja lasīji stāstu par ņieburu, visticamāk, atceries, ka Anna Pavlova bija baletdejotāja un viņai par godu tika nosaukta kūka, tāpēc šoreiz kopā pagatavot desertu aicinājām topošo baletdejotāju Esteri.

 

Oriģinālā Pavlovas kūka sastāv no bezē pamatnes (olu baltumi un cukurs), putukrējuma un svaigām ogām. Tā kā īstā Pavlovas kūka ir jāgatavo vairākas stundas, bet ne vienmēr ir tik daudz laika, šoreiz Estere piedāvā savu variāciju par šo desertu, kas pagatavojams dažās minūtēs un ir ļoti gards. Trauslais bezē cepumu deserts sastāvēs no bezē cepumiem (nopērkami veikalā),  bezpiedevu jogurta un ogām.

SASTĀVDAĻAS:

  • sauja bezē cepumu;
  • 6 ĒK biezpiedevu jogurta;
  • dažādas ogas (mēs izmantojām mellenes un zemenes);
  • svaigas piparmētras lapiņas.

PAGATAVOŠANA:

10 - 15 min.

1. Vidēja izmēra glāzē vai jebkurā citā trauciņā sadrupina bezē cepumus apmēram 2-3 cm biezumā.
2. Virs bezē cepumu kārtas liek apmēram tik pat biezu bezpiedevu jogurta kārtu.
3. Tad liek kārtu ar ogām.
4. Atkārto bezē cepumu, jogurta un ogu kārtas tik daudz reižu, kamēr trauciņš ir pilns, tā, lai pēdējā ir skaistā ogu kārta, kas būs arī deserta dekors.
5. Rotā ar piparmētru lapiņām.
6. Lai labi garšo!

1

Vidēja izmēra glāzē vai jebkurā citā trauciņā sadrupina bezē cepumus apmēram 2-3 cm biezumā.
2

Virs bezē cepumu kārtas liek apmēram tik pat biezu bezpiedevu jogurta kārtu.
3

Tad liek kārtu ar ogām.
4

Atkārto bezē cepumu, jogurta un ogu kārtas tik daudz reižu, kamēr trauciņš ir pilns, tā, lai pēdējā ir skaistā ogu kārta, kas būs arī deserta dekors.
5

Rotā ar piparmētru lapiņām. Un lai labi garšo!