Banāni, mellenes un putru briesmonis
"Brokastu dzejolis"
Rīta putrā
sviesta saulē.
Gubu mākoņi
tik lieli
nelien manā vēderā.
Labāk ēdu medusmaizi
Un vēl apēdīšu otru,
kamēr Ernests, Jānis, Klāvs
drosmīgi ar putru cīnās.
Karotes kā zobeni
uzveic putras briesmoni.
/Ērika Bērziņa "Brokastu dzejolis" /
Gatavot auzu pārslu putru mūs iedvesmoja putras briesmonis no rakstnieces Ērikas Bērziņas dzejoļu krājuma “Mammas dzejoļi”. Putras ir spēcinošas un garšīgas, taču pats labākais – tās ir viegli un ātri pagatavojamas.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 glāze ūdens;
- 2 glāzes piena;
- 1 glāze auzu pārslu;
- šķipsniņa sāls;
- cukurs (pēc garšas);
- banāni;
- mellenes;
- avenes;
- čia sēklas.
PAGATAVOŠANA:
Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, pienu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Ieber auzu pārslas un, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns vāra apmēram 8 minūtes. Tad uguni nogriež, katlam uzliek vāku un atstāj putru uzbriest uz 5 minūtēm.
Kad putra gatava, pasniedzam ar banāniem, mellenēm, avenēm un čia sēklām, taču varat eksperimentēt un putru pasniegt ar to, ko vien sirds kāro – riekstiem, žāvētiem augļiem vai šokolādi. Lai labi garšo!